Snowboards

Snowboards

8 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. NIDECKER - Score - Diverse
  NIDECKER - Score - Diverse
  Voor € 263,99 Van € 329,99
 2. K2 - K2 Standaard + Mach Set - Diverse
  K2 - K2 Standaard + Mach Set - Diverse
  Voor € 415,99 Van € 519,99
 3. K2 - first lite - Multicolour
  K2 - first lite - Multicolour
  Voor € 415,99 Van € 519,99
 4. K2 - First Lite + Mach Set - Diverse
  K2 - First Lite + Mach Set - Diverse
  Voor € 415,99 Van € 519,99
 5. K2 - Raygun POP - Diverse
  K2 - Raygun POP - Diverse
  Voor € 415,99 Van € 519,99
 6. ARBOR - Formula Camber - Diverse
  ARBOR - Formula Camber - Diverse
  Voor € 383,99 Van € 479,99
 7. ARBOR - Formula Rocker - zwart combi
  ARBOR - Formula Rocker - zwart combi
  Voor € 279,99 Van € 429,99
 8. K2 - fuse wide - Multicolour
  K2 - fuse wide - Multicolour
  Voor € 337,99 Van € 519,99

8 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Snowboards

De echte fanatieke wintersporters hoeven we natuurlijk niet meer te vertellen dat wintersport de mooiste vakantie is die er bestaat. En er is natuurlijk niets fijner dan het hebben van je eigen snowboard. Je weet hoe die rijdt en het scheelt je natuurlijk na een paar keer snowboarden in de kosten. Er zijn specifieke heren snowboards, dames snowboards en kinder snowboards. Het verschil zit in de lengte, breedte en de stijfheid van het snowboard. Wij geven je graag wat tips bij het aanschaffen van een nieuw snowboard.

Waar let je op bij de aanschaf van je snowboard?

De keuze voor een snowboard hangt af van een aantal aspecten, waaronder lengte, gewicht en ervaring. Daarnaast speelt ook de gewenste wendbaarheid van een board een belangrijke rol.

De lengte van je snowboard

Ben je een beginner? Dan raden wij je aan om te kiezen voor een korter snowboard. Voornamelijk vanwege de wendbaarheid. Met een korter snowboard heb je meer controle en een korter snowboard is meer vergevingsgezind dan een langer snowboard. Als richtlijn kun je een maximale lengte tot aan je kin aanhouden.

Ga je tricks doen tijdens het snowboarden? Ook dan kun je beter kiezen voor een wat korter snowboard. De ideale lengte van je snowboard dient dan tussen je kin en sleutelbeen te komen. Korte snowboards zijn wendbaar en dus ideaal voor trucs en sprongen.

Wanneer je een echte off-piste boarder bent is het beter om te kiezen voor een langer snowboard dat tot je voorhoofd komt of zelfs een paar centimeter boven het hoofd uitkomt. Hiermee kun je namelijk beter draaien door de diepe poedersneeuw. Langere boards zijn vooral geschikt voor gevorderden.

Je lichaamsgewicht

De lengte van je snowboard is mede afhankelijk van je gewicht. Heb je een tengere bouw? Neem dan een kort en flexibel snowboard. Heb je een normale bouw? Maak dan de keuze voor een snowboard die tussen de neus en kin reikt. Wanneer je wat steviger gebouwd bent is het advies om te kiezen voor een wat langer en flexibel snowboard.

De verschillende snowboard uitvoeringen

Snowboards zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Let er dan ook op dat niet ieder snowboard allround inzetbaar is.

 • Allmountain snowboards: Kies voor een allmountain snowboard, wanneer je op alle terreinen heerlijk wilt snowboarden. Met een allmountain snowboard kun je, zoals de naam al zegt, op de hele berg terecht. Qua prestaties op specifieke terreinen doet dit type board wel onder voor gespecialiseerde modellen, zoals het freestyle of freeride snowboard.

 • Freeride snowboards: Kies voor een freeride snowboard wanneer je off-piste wilt boarden. Een freeride board is voornamelijk bedoelt voor voorwaartse glijbewegingen. Dit komt doordat de neus van het board wat groter is om je zo goed mogelijk te laten glijden door de poeder.

 • Freestyle snowboards: Ga jij liever springen, spinnen en glijden in het snowpark? Kies dan voor een freestyle snowboard. Vind jij het fantastisch om spins te maken en te gaan switch rijden, dan is een rocker twin shape het beste board. Wanneer je er liever voor kiest om op topsnelheid over de halfpipe en kickers te gaan is een iets stijver board de beste keuze.

Koop jouw snowboard bij Intersport de Leeuw

Wil jij graag een snowboard aanschaffen? Bekijk dan eens ons assortiment. Intersport de Leeuw biedt snowboards van merken, zoals Arbor, K2 en Nidecker. Bestel je voor 17.00 uur, dan verzenden wij jouw nieuwe snowboard vandaag nog. Mocht je jouw toekomstige snowboard toch eerst even in je handen willen hebben, kom dan gewoon langs in één van onze winkels. Ook dan staan we voor je klaar. Bekijk ook ons assortiment snowboardschoenen en bindingen. Nog belangrijker, vergeet ook het dragen van stevige bescherming niet, zoals rug- en polsbeschermers.