Padel Rackets

Padel Rackets

Producten 1-12 van 30

Van laag naar hoog sorteren
 1. HEAD - Gravity elite 2022 - grijs combi
  HEAD - Gravity elite 2022 - grijs combi
  € 199,99
 2. HEAD - Gravity motion 2022 - zwart combi
  HEAD - Gravity motion 2022 - zwart combi
  € 239,99
 3. HEAD - extreme one 2023 - zwart
  HEAD - extreme one 2023 - zwart
  € 279,99
 4. HEAD - extreme elite 2023 - limoen
  HEAD - extreme elite 2023 - limoen
  € 199,99
 5. BABOLAT - reveal - Zwart
  BABOLAT - reveal - Zwart
  € 79,99
 6. BABOLAT - contact - Zwart
  BABOLAT - contact - Zwart
  € 79,99
 7. DUNLOP - rapid power 4.0 - Zwart
  DUNLOP - rapid power 4.0 - Zwart
  Voor € 89,99 Van € 99,99
 8. DUNLOP - boost attack 2.0 - Zwart-Groen
  DUNLOP - boost attack 2.0 - Zwart-Groen
  Voor € 125,99 Van € 139,99
 9. BABOLAT - reflex - Zwart
  BABOLAT - reflex - Zwart
  Voor € 116,99 Van € 129,99
 10. DUNLOP - speed attack - Zwart-Geel
  DUNLOP - speed attack - Zwart-Geel
  Voor € 139,99 Van € 154,99
 11. DUNLOP - boost lite 2.0 - Zwart-Roze
  DUNLOP - boost lite 2.0 - Zwart-Roze
  Voor € 125,99 Van € 139,99
 12. BABOLAT - storm - Zwart
  BABOLAT - storm - Zwart
  Voor € 89,99 Van € 99,99
Page
per pagina
Het beste padelracket kopen - Sport en Ski

Het beste padelracket kopen

Ga je voor een medium, zwaar of licht padelracket? Kies je voor een carbon of kevlar racket? Is het beter om een rond-, diamant- of een druppelvormig racket te kiezen? Moet het padelracket nu zacht zijn of presteer je beter met een hard racket? Bij Sport en Ski vind je een breed aanbod aan modellen en uitvoeringen. Ga voor het padelracket dat volledig aan jouw behoeften voldoet. Niet alleen de beginner, maar ook de meer ervaren spelers willen meer controle over de bal hebben en een goede keuze maken. Twijfel je over welk padelracket je moet kiezen? Onze padelexperts staan voor je klaar om je te helpen en te adviseren.

Hoe kies je het juiste padelracket?

Wij helpen jou in de keuze voor een heren-, dames- of junior padelracket. Met deze factoren moet je rekening houden wanneer je een padelracket gaat kopen:

De vorm van het racket

De beginnende padelspeler start vaak met een licht en rond padelracket. De meer ervaren spelers of spelers met een tennisachtergrond zijn vaak beter af met een racket in druppelvorm. Daarentegen kiezen de gevorderde spelers vaak voor een zwaarder racket en afhankelijk van hun speelstijl een druppel of diamant vorm.

 • Ronde padelrackets: de ronde padelrackets hebben een grote sweetspot, vaak laag in het racket geplaatst. Het ronde padelracket is gemakkelijk te hanteren en heeft een grote precisie in je slagen. Ideaal voor de beginnende padelspeler.
 • Diamantvormige padelrackets: deze rackets hebben een kleinere sweetspot. Een perfect racket voor spelers die een maximale kracht in hun spel zoeken. Geschikt voor medium tot gevorderde padelspelers.
 • Druppelvormige padelrackets: deze rackets zijn voor gevorderde spelers doordat de sweetspot zich bovenaan het racket bevindt is het lastiger om de bal goed te raken. Daarentegen geeft dit type racket je wel meer power tijdens aanvallen. Wanneer je speelstijl dus gefocust is op het aanvallen is dit jouw racket.

Het gewicht van het racket

Hoe hoger het gewicht van het padelracket, hoe meer kracht je uit je slag kunt halen. De padelrackets zijn onder te verdelen in drie gewicht types:

 • Licht: rackets met een gewicht minder dan 360 gram;
 • Gemiddeld : rackets met een gewicht tussen de 360 en 370 gram;
 • Zwaar: rackets met een gewicht boven de 370 gram;

Bij een lager gewicht heb je een grotere reactiecapaciteit wat er voor zorgt dat je meer controle over de slag zult hebben. Bij een hoger gewicht zal de beheersbaarheid afnemen, maar hier krijg je meer kracht voor terug.

De balans van het racket

Naast de vorm en het gewicht van het padelracket is de balans van grote invloed op het spel. De balans in het racket kan op 3 manieren worden verdeeld:

 • Laag: bij dit type balans wordt het grootste gewicht geplaatst in het handvat, dichtbij het lichaam. Hierdoor is een racket met een laag balans punt makkelijk te hanteren. Dit zie je voornamelijk bij de ronde rackets.
 • Midden: het gewicht wordt verdeeld in het midden van het racket, waardoor dit een goede balans oplevert tussen kracht en beheersbaarheid. Dit type balans zit meestal op druppelvormige rackets.
 • Hoog: bij dit type wordt het gewicht geplaatst in de kop van het racket, waardoor het racket veel kracht met zich mee zal brengen. Voor dit type racket heb je een goede basis nodig om het racket te kunnen beheersen. Dit type balans zit meestal op diamantvormige rackets.

Onze merken

Wij bieden een grote selectie padelrackets voor alle niveaus. Kies uit grote merken zoals Zembla, Adidas, Dunlop, Tretorn, Tuyo, Head en Babolat. De levensduur van een racket hangt af van de prijs/kwaliteit verhouding en het gebruik. Een goedkoper racket gaat vaak 6 tot 10 maanden mee, terwijl een duurder racket 8 tot 12 maanden mee gaat. Uiteraard hangt het er ook van af hoe vaak je speelt, hoe hard je het racket gebruikt en hoe goed je het onderhoudt. In onze collectie vind je ook padeltassen. Een padeltas is ideaal om het racket te beschermen tegen vocht, krassen en stoten bij het vervoer.

Padelrackets koop je bij Intersport de Leeuw

Kies jouw padelracket en ga de strijd aan. Boven de €50,- wordt jouw bestelling al gratis bezorgd. En wanneer je voor 17.00 uur bestelt wordt het vandaag nog verzonden. Kom je liever langs in één van onze winkels om ons assortiment in het echt te zien? Ook dan staan wij voor je klaar!