Buiten sporten het nieuwe normaal? #staysafe

Buiten sporten het nieuwe normaal? #staysafe

Buiten lekker een frisse neus halen, het is gemakkelijk en goed voor je weerstand. Je kunt buiten sporten wanneer je maar wilt!

Buiten sporten het nieuwe normaal?

Vanaf afgelopen maandag spreekt Nederland weer van een landelijke lockdown. Maar in deze toespraak droeg Minister President Rutte ons op; blijf bewegen, blijf sporten. Maar hoe blijf je regelmatig trainen én buiten? Wij helpen je!

Eerst even wat feiten op een rij. De gewrichten in je lichaam, inclusief je knieën, heupen en enkels worden ondersteund door verschillende typen spieren. Verlies van kracht in deze spieren kan het risico op gewrichtsbloedingen vergroten, wat kan leiden tot aanhoudende zwelling en pijn. (Wittmeier, K. (2019, april)). Maar de voordelen van regelmatig sporten zijn immens. Om een paar voordelen te benoemen; regelmatig sporten zorgt niet alleen voor spieropbouw en vetverbranding, maar het zorgt ook voor meer energie, betere conditie, een gezonder cholesterol en zorgt voor een betere weerstand. Regelmatig bewegen heeft ook mentale voordelen. Om een paar voorbeelden te noemen; regelmatig bewegen zorgt voor vermindering van psychische klachten en stress en vertraagt ontwikkeling van dementie. (De voordelen van sporten. (2019)).

Buiten sporten in tijden van COVID-19 heeft ook zeker voordelen. Je kunt buiten sporten wanneer je maar wilt, je bespaart geld en je vermijdt bacteriën. Hieronder een paar tips;

• Buiten bewegen is gemakkelijk

Buiten lekker een frisse neus halen, het is gemakkelijk en goed voor je weerstand! Geen tijd voor een wandeling? doe een belletje voor je werk buiten, dat kan al helpen. Of loop een keer een iets langere route naar de supermarkt en zet een goeie podcast op. Twee vliegen in één klap :)

Behoefte aan goede wandelschoenen? Bekijk dan ons aanbod wandelschoenen  https://www.sportenski.nl/sporten/outdoor/schoenen 

• Plan je dag in 

Maak ook wanneer je thuiswerkt een planning van je dag. Zo is niet alleen de kans kleiner dat je in tijdnood komt, een planning zorgt ook voor routine en rust. En in deze onrustige tijden, is dat best fijn. 

Op deze manier kun je ook je beweging terug laten komen als een vast moment per dag. Zo kun je een korte HIIT-training doen, of kun je op YouTube zoeken naar 'outside excersises' of op Instagram zoeken naar een leuke IGTV. Equipment nodig? Wij hebben alles wat je nodig hebt voor je thuis gym. Bekijk ons aanbod op de volgende link https://www.sportenski.nl/sporten/fitness

Hopelijk vond je onze eerste blog leuk om te lezen. Wij hopen jullie op deze manier (nog) meer te motiveren om in beweging te blijven, vooral tijdens deze lastige tijden.

Heb je leuke ideeën voor onze blogs of een onderwerp dat je graag terug zou willen zien? Laat het ons weten via onze socials!

Met sportieve groet en #staysafe

Anne Gré

Team Intersport Superstore Roden De Leeuw